Умения

Динамично мислене

Динамично мислене

С какво помага това?

За мен един сайт без анимации, ефекти и други взаимодействия с потребителя е доста скучен, и избягвам да правя такива, няма по-добра гледка от тази страниците на сайта да се сглобяват пред очите ти, като всеки ефект се изпълнява в ред и посока, така че да се срещне с другият, може и да мислите, че преувеличавам, но ако вземете една страница и премахнете нейните анимации и ефекти при минаване с мишката през дадени елементи например, и след това ги сравните ще видите удивителна разлика.

Как се прави?

Лично аз обичам да използвам технологията на jQuery това е опростена JavaScript библиотека, която има почти същите функционалности с едната разлика, че са с по разпознаваеми имена и с по приятелски синтаксис, но за някои неща все още ползвам чист JavaScript.
С технологията на JavaScript можеш да манипулираш DOM-а или „Document Object Model“ на страницата след като той бъде зареден, което ни позволява да крием,показваме или променяме елементи при клик или пък минаване с мишката или друго събитие провокирано от потребителя. Изключително полезно и много важна част от съвременният интернет.

Но защо?

Всичко е заради UX на сайта или с други думи „User Experience“ или с още думи „Изживяването на потребителя“, този подход към програмирането (динамичният), позволява да правим по запомнящи се страници, да събуждаме реакции в потребителя и сваля една бариера, която е била налична с години в уеб дизайна.

Забавни факти

  • Почти няма страница в целият интернет (това е прекалено голямо число), която да не използва поне 1 ред от JavaScript в нея.
  • Езика за програмиране JavaScript е създаден само за 10 дни през Май 1995 година от Brendan Eich, по онова време служител на NetScape, а днес на Mozilla.
Да създадем нещо страхотно заедно!

Имаш ли добър план

Ако смяташ, че имаш добра идея и мога да помогна да и придадем живот, не се колебай да се свържеш с мен по всяко време.

За връзка