Умения

UX Разработка

UX Разработка

Какво е UX разработка?

Е, мисля че е важно да започна с това, че няма общо приета дефиниция.

User experience дизайна е концепция, която има много измерения, и тя включва няколко различни дисциплини като – проектиране на взаимодействията, информационна архитектура, визуален дизайн, ползваемост на сайта и взаимодействието между човек и компютър.
Но да опитаме да придобием по-ясна картина, какво наистина значи това.

Дефиницията на UX разработката

Целта на UX разработката в бизнес средата е да „подобри удовлетворението и лоялността на клиента чрез програмата, да улесни употребата и, и да създаде удоволствие при взаимодействията на потребителя с компютъра.“ – Oxford Journal

С други думи, UX разработката е процес на правене на дизайн за (дигитален или физически) продукт, който е полезен, лесен за употреба и придава удовлетворение при взаимодействията с потребителя. Трябва да се прави така че да увеличи стойността на изживяването на потребителя, когато той взаимодейства с продукта който му предлагаме.

Защо е важно?

Добрият UX дизайн със сигурност ще има положителен ефект върху уебсайта ви, потребителите често се впечатляват от на пръв поглед прости неща, но правилната комбинация от такива прости неща добавя стойност за продукта за клиента, с други думи е много добър начин да се различиш от конкурентите си и да се издигнеш над тях, независимо от размера на бизнесът ти.

Да създадем нещо страхотно заедно!

Имаш ли добър план

Ако смяташ, че имаш добра идея и мога да помогна да и придадем живот, не се колебай да се свържеш с мен по всяко време.

За връзка